YSF 2015

Forumul Tinerilor Oameni de Știință

Young Scientist Forum (YSF) este un eveniment, de obicei, integrat în cadrul conferinţei anuale a ESB, destinat discuţiilor legate de formarea profesională şi de educația în domeniul Biomaterialelor în Europa, oferind oportunităţi de colaborare și cercetare în domeniu. În cadrul acestor evenimente discuţiile sunt încurajate prin realizarea unui mediu interactiv în rândul participanţilor, promovând subiecte de interes pentru tinerii participanți.

Edițiile YSF precedente au avut ca rezultat crearea DIPLOMEI EUROPENE DE DOCTORAT IN BIOMATERIALE ȘI INGINERI TISULARĂ – EDA. Demersurile necesare obținerii acestei diplome sunt descrise in detaliu la adresa http://www.esbiomaterials.eu/index.php?cid=Education. Societatea Europeana de Biomateriale (ESB) eliberează astfel o DIPLOMĂ EUROPEANĂ, care reprezintă un supliment la doctoratul obţinut la universitatea dumneavoastră, confirmând valoarea pregătirii doctorale a titularului și conferindu-I o recunoaștere EUROPEANĂ.
În prezent, în cadrul YSF este încurajată formarea unor capitole naționale care să completeze eforturile generale ale YSF@ESB de sprijinire a tinerilor implicați în domeniul BIOMATERIALELOR. În noiembrie 2008, în cadrul conferinței BIOMMEDD’2008, s-au pus bazele YSF-Ro, acest eveniment desfășurându-se atât cu sprijinul SRB cât și al ESB, confirmat prin participarea entuziastă a reprezentantului YSF – domnul Prof. Peter Dubruel cât și a responsabilului ESB cu problemele educaționale – domnul Prof. Etienne Schacht. Activitatea YSF-Ro consta momentan în 1) organizarea de evenimente științifice dedicate tiinerilor și 2) susținerea tinerilor cercetători români prin crearea/intensificarea colaborărilor cu colegi europeni si prin sprijinirea participării la evenimente științifice naționale și internaționale.

Conform acordului din 2008, cu acceptul YSF@ESB si SRB, si conform regulilor YSF, dupa 4 ani de la lansarea YSF-Ro, a fost demarata organizarea alegerilor comitetului YSF-Ro. Statutul YSF implica:
1) anuntarea alegerilor YSF-Ro in vederea primirii de aplicatii. Candidatii pot fi tineri cercetatori romani (varsta < 40 ani) entuziasti si cu vizibilitate stiintifica in domeniul biomaterialelor;
2) primirea candidaturilor;
3) trimiterea regulamentului, buletinelor de vot si calendarului;
4) o persoana poate fi aleasa pentru maxim 2 mandate x 4 ani.

In acest context, noua echipa YSF-Ro (aleasa in data de 5 aprilie 2013), conform structurii stabilite la Adunarea Generala a SRB 2012, este formata din:
Dr. Diana Dragusin - Reprezentant National
Dr. Oana Ponta - Reprezentant Cluj
Dr. Cosmin Sinescu - Reprezentant Timisoara
Dr. Edi Tanase - Reprezentant Iasi
Dr. Diana Vranceanu - Reprezentant zona centrala.

Calendar evenimente

logoSFB2018.png

Society for Biomaterials (SFB)
2018 Annual Meeting & Exposition
April 11-14, 2018 • Hilton Atlanta • Atlanta, GA


Website Conferința SFB 2018

De la înființarea sa, Atlanta a devenit un centru de comerț și transport, cunoscut a aduce împreună oameni și idei diverse. În mod similar, Societatea are o lungă istorie de a fi centrul pentru cercetarea materialelor multidisciplinare și soluțiile aplicate pentru asistența medicală. Atlanta oferă astfel o fundație perfectă pentru reuniunea anuală a Societății pentru Biomateriale din 2018, care va acționa ca o "legătură" cu oportunitățile de colaborare în diverse discipline științifice, de la biologie și știința materialelor până la chimie, fizică, medicină și inginerie.
logo_esb2018.png

9th Annual Meeting of the European Society for Biomaterials
September 8–13, 2018, Maastricht, the Netherlands


Website Conferința ESB 2018

O primire călduroasă la cea de-a 29-a Reuniune Anuală a Societății Europene pentru Biomateriale, care va avea loc în perioada 9-13 septembrie 2018 la Maastricht, Olanda! Tema conferinței din acest an este "Materiale pentru viață", care exprimă provocarea cu care se confruntă în prezent domeniul biomaterialelor: de a furniza metode eficiente și accesibile bazate pe biomateriale pentru a repara și regenera țesuturile și organele afectate.
ESB2017Logo.jpg

Anunț ESB 2017

A 28a Conferință a Societății Europene pentru Biomateriale se va desfășura între 4 - 8 Septembrie 2017 la Megaron Athens International Conference Center (MAICC)
Website ESB 2017

SFB 2017

SFB logo.jpg
Conferința Anuală 2017 a Societății pentru Biomateriale se va desfășura în 5-8 Aprilie 2017 in Minneapolis, MN.
Tema centrală este ” acolo unde biomaterialele devin medicină”
Website SFB 2017


bandeau bioceramics toulouse.jpg

BIOCERAMICS 2017

BIOCERAMICS 2017

Societatea Internațională pentru Materiale Ceramice în Medicină (ISCM) organizează Bioceramics 29 ”the 29th Symposium and Annual Meeting of ISCM”, intre 25 și 27 Octombrie 2017 în Toulouse, Franța

Noutăţi

nmp reg project.jpg


Joint Event Under MARIE & NMP-REG Projects

Participarea SRB în cadrul evenimentului „Joint Event Under MARIE & NMP-REG Projects : Responsible Research and Innovation in Nanotechnologies”
Pe data de 13 Decembrie 2017, reprezentanții SRB au participat la întâlnirea de lucru „Joint Event Under MARIE & NMP-REG Projects: Responsible Research and Innovation in Nanotechnologies” desfășurată la Universitatea Politehnica din București.

Evenimentul s-a concentrat pe prezentarea unei serii de bune practici din mai multe regiuni europene din Italia, Germania, Grecia, Spania, Finlanda, Irlanda și România și pe dezbaterea oportunităților și provocărilor legate de dezvoltarea responsabilă a nanotehnologiilor.

SRB era deja parte din grupul de stakeholderi al proiectului NMP-REG care își propune să îmbunătățească punerea în aplicare a politicilor regionale în materie de nanotehnologii, materiale avansate și sisteme de producție prin facilitarea integrării acestora în activitatea sectorului industrial și odată cu participarea la această întâlnire de lucru a devenit parte și din grupul de stakeholderi al proiectului MARIE care urmărește îmbunătățirea politicilor publice regionale care sprijină cercetarea și inovarea responsabilă în procesele de proiectare, producție și distribuție a inovațiilor în sectoarele de specializare inteligentă. În această calitate, SRB participă activ la dialogul dntre actorii cheie din mediul public, academic, privat și reprezentanți ai societatii pentru o abordare unitară privind soluționarea problemelor legate de dezvoltarea domeniului nanotehnologiilor.

taxe.jpg

Anunţ taxe 2017

Pentru membri
Taxele de membru S.R.B. sunt importante!
Slide1.jpg

BIOMAT - INOVA Competiție Cercetare

Asociația Stiințifica SOCIETATEA ROMANA DE BIOMATERIALE organizeaza competiția naționala de proiecte de cercetare BIOMAT-INOVA, in conformitate cu articolul 6 din Statut care mentioneaza faptul ca unul din obiectivele asociatiei stiintifice este “să coordoneze şi/sau să execute programe naţionale şi/sau teme de cercetare legate de obţinerea, testarea, procesarea şi utilizarea biomaterialelor şi a aplicaţiilor biomaterialelor”.

Obiectivul major al acestei competitii de proiecte de cercetare este susţinerea membrilor Asociaţiei Știinţifice SOCIETATEA ROMÂNĂ DE BIOMATERIALE care activează în domeniul medical prin finanţarea unor proiecte de cercetare-dezvoltare cu grad ridicat de inovare, cu rezultate concrete şi impact real pe piaţa.

Propunerile de proiect pentru competitia BIOMAT-INOVA vor fi transmise in format pdf, prin email, la adresa biomat.inova@gmail.com
 

INOVA Pachet Informații

Proiecte finanțate 2016

Autentificare membri

Anunţuri şi noutăţi

Copyright © 2003-2010. Societatea Romana de Biomateriale. Toate drepturile rezervate. Powered by CMSPoint