Altele

COST Action TD0903 Training School


Vă rugăm să citiţi în ataşament anunțul pentru prima Şcoala COST TD0903. Şcoala are ca scop educarea în tehnici avansate de caracterizare a biomaterialelor biomimetice de către experţi internaţionali în domeniu. În plus, această iniţiativă COST doreşte să ofere o oportunitate de organizare a reţelelor de interes privind biomaterialele. Studenţii doctoranzi şi studenţii în ultimul an de master cu un interes în domeniu sunt eligibili pentru a participa la aceste cursuri.

Limba oficială a cursului este engleza. Oamenii de ştiinţă, ingineri şi studenţii care doresc să participe trebuie să precizeze în maximum o pagină: numele şi prenumele, vârsta, sexul, cetăţenia, adresa poştală, telefon, fax, e-mail, poziţia actuală, interesele ştiinţifice şi tehnologice. Vă rugăm, indicaţi, de asemenea, numărul de personal internaţional.

Un program preliminar este, de asemenea, ataşat.
Conform regulilor de acţiune COST COST şi Planul de lucru TD0903, un maxim de 18 stagiari pot fi rambursați.
- 10 subvenţii de 650 de euro vor fi oferite pentru fiecare studenţii care acoperă cheltuielile de călătorie, cazare, masa si taxa de inscriere (130 euro)
- 8 subvenţii de 325 de euro vor fi oferite pentru fiecare elevii romani care acoperă cheltuielile de călătorie, cazare, masa si taxa de inscriere (130 euro)

Subvenţiile vor fi plătite pe stagiar (formatori) de cont personal în conformitate cu regulile de rambursare COST. Subvenţiile vor fi livrate după ce Şcoala de Formare va fi absolvită.
Solicitantul trebuie să se organizeze din punct de vedere al călătoriei, Universitatea se va ocupa de cazare. De îndată ce veți şti data / ora de sosire în Bucureşti, vă rog să-mi transmiteţi, şi vom organiza, de asemenea, transportul de la aeroport / gară la hotel.
În ceea ce priveşte costurile de cazare la hotel de ieri sunt: 50 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus, în Cameră twin (specifica de gen!); Aproximativ 20 de euro pe masă.
Pentru formatori sunt transmise la aceleaşi reguli, dar de grant va fi de 1000 de euro pentru fiecare (pentru limba română formatori va fi de 500 de euro).
După acceptare, solicitantul trebuie să se înregistreze pe e-cost https://e-services.cost.eu: timpul de înregistrare on-line, solicitantul trebuie să se înregistreze în contul bancar privat, şi el trebuie să-mi trimită prin e-mail Grant " Instituţia forma de plata ", împreună cu alte informaţii solicitate.Nici o excepţie va fi posibil.

Nu ezitati sa ma contactati pentru informatii suplimentare.

Iulian Antoniac
Universitatea Politehnica din Bucureşti

Program Preliminar
Flyer COST 2012
remedis-1.jpg

ReMediS 2010


In perioada 15-18 iulie va avea loc la Iasi, o importanta conferinta de medicina regenerativa, care va reuni lectori de prestigiu din tara si in strainatate, autoritati in domeniul regenerarii musculoscheletale, neuroregenerarii, celulelor stem mesenchimale, celulelor stem din cordon ombilical si biomaterialelor. De asemenea, vor fi dezbatute aspecte privind sursele de finantare pentru cercetare si start up companies in medicina regenerativa.

In cadrul conferintei vor fi prezentate ultimele noutati stiintifice in cercetarea de baza si translationala cu aplicabilitate in medicina regenerativa si vor fi prilejuite discutii interdisciplinare in tentativa de a identifica obstacolele care, la acest moment, impiedica folosirea produselor de medicinale avansate (ATMP) pe o scara larga, in practica clinica.

Conferinta Internationala REMEDIS este parte integranta a simpozionului multidisciplinar AT-EQUAL (Advanced Technologies for Enhancing Quality of Life), dedicat tehnologiilor avansate si rolului acestora in sistemele de sanatate si in cresterea calitatii vietii. Aflat la a doua editie, AT-EQUAL 2010 va cuprinde in acest an patru conferinte tematice, REMEDIS, ARTIPED, ISROS, PRO-NEURO si scoala de vara „Socially cognitive assistive robotics”.

Membrii SRB au reduceri de taxe la aceasta conferinta.
Contact luminitasimion@yahoo.com, office@remedis.info +40749162219

Deadline prezentari 20 Aprilie 2010
Deadline postere 15 Mai 2010

www.remedis.info

best_western.JPG

International Seminar on Biomaterials & Regenerative Medicine

Seminarul Internaţional cu privire la Biomateriale & Medicină regenerativă

BioReMed'2011"

Este placerea noastră de a vă invită să participaţi la Seminarul Internaţional cu privire la Biomateriale & Medicină regenerativă "BioReMed'2011", care va avea loc în Gura Humorului, Best Western Bucovina Hotel, pe 29 Septembrie - 02 octombrie 2011.
Seminarul va găzdui, de asemenea, Forumul Tinerilor Oameni de ştiinţă precum şi Adunarea Generală a Societăţii Române de Biomateriale.
Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună oamenii de ştiinţă din domeniile cercetării biomedicale de bază şi aplicate cu o atenţie deosebită asupra medicinei regenerative.
Participarea activă din mediile academice, industrie şi centre clinice cu specialităţi diferite este încurajată.

Iulian Antoniac
Preşedinte al Societăţii Române de Biomateriale

Carmen Elena Cotrutz
BioReMed’2011 Conference Chairman
Vicepresident of the RSB

Cornel Munteanu
Organizing Committee Chairman
President of the RSB East-Branch

Primul anunt BioReMed’2011
SIGLA.gif

SNB 2009
Simpozionul Naţional de Biomateriale

Stimaţi colegi,

Va invitam să participaţi la a VII-a Ediţie a Simpozionului Naţional de Biomateriale "Biomateriale şi Aplicaţii Medico-Chirurgicale" care se va desfăşura în perioada 21-22 octombrie 2009, la Rin Grand Hotel, Bucuresti, Romania, in cadrul Congresului Naţional de Ortopedie şi
Traumatologie.

Simpozionul Naţional de Biomateriale este o manifestare ştiinţifică de tradiţie, prin care se urmăreşte prezentarea problemelor actuale atât în domeniul ştiinţei biomaterialelor cât şi al aplicaţiilor biomaterialelor în medicină. În cadrul simpozionului vor fi încurajate contactele ştiinţifice interdisciplinare şi promovarea legăturilor între oamenii de ştiinţă din învăţământ, cercetare, unităţi medicale şi din alte domenii de activitate, care permit reliefarea direcţiilor majore de cercetare fundamentală şi aplicativă din domeniu.

Date importante:
Termen limită înscriere si trimitere rezumate: 15 septembrie 2009;
Desfăşurare SNB 2009: 21-22 octombrie 2009
Membrii SRB vor achita o taxa de 100 euro, iar membrii tineri SRB o taxa de 60 euro. Plata se poate face in contul SRB sau direct in contul conferintei.

Rezumatele se pot trimite on-line la adresa:
http://www.sorot.ro/Congres%202009/inscriere_rezumate.html sau prin e-mail:
managerIT@srb.ro
conform modelului mentionat pe site.

Mai multe detalii pot fi obtinute accesand pagina web a Conferintei Nationale de Ortopedie si Traumatologie [http://www.sorot.ro/Congres%202009/index.html] sau pe e-mail: managerIT@srb.ro.

Va multumim.

Horia Iovu,
Preşedinte S.R.B.

Iulian Antoniac
Vicepreşedinte S.R.B.
Preşedinte al Comitetului de Organizare

Site Congres SOROT 2009
Anunt SNB 2009
srb8.jpg

Workshop “BIOData-Base“

Stimaţi colegi,

Vă invităm să participaţi la Workshop-ul cu titlul “BIOData-Base“, care va avea loc în Bucureşti, în cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti, localul Polizu, în data de 30 octombrie 2009 pentru lansarea site-ului şi discuţii.

Workshop-ul “BIOData-Base“ este o manifestare prin care se urmăreşte prezentarea problemelor actuale în domeniul biomaterialelor şi al aplicaţiilor biomaterialelor în medicină, dar şi modalităţile prin care se pot realiza şi utiliza eficient baze de date cu informaţii din acest domeniu specific.
În cadrul workshop-ului vor fi încurajate contactele ştiinţifice interdisciplinare şi promovarea legăturilor între oamenii de ştiinţă din învăţământ, cercetare, unităţi medicale şi din alte domenii de activitate, care permit reliefarea direcţiilor majore de cercetare fundamentală şi aplicativă din domeniu.

Profesor Dr. Ing. Horia Iovu
Preşedinte S.R.B.

Dr. fiz. Emanuela Cincu, IFIN - HH
Director Proiect “Rom BioData-Base”

Notă: Manifestarea va fi creditată cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Program Workshop
Anunt Workshop "Utilizarea şi eficienţa biomaterialelor în aplicaţii chirurgicale"
Chestionar "Romanian Biomaterials Data-Base"

BIOMMEDD'2006

Situaţia publicării lucrărilor prezentate la conferinţa internaţională BIOMMEDD’2006

O selectie a lucrarilor stiintifice prezentate in cadrul BiomMedD’2006, trimise spre publicare in JOAM, va apare in Vol.9 ISS.11 - 2007 al revistei JOAM, în decursul lunii noiembrie 2007. Cuprinsul numarului se poate consulta pe web-site-ul revistei JOAM: http://inoe.inoe.ro/joam/

De asemenea, toti cei care doresc sa obtina o varianta hard-copy a numarului din JOAM sunt informati ca acestea vor putea fi achizitionate cu ocazia A.G. a SRB din 22 noiembrie 2007, contravaloarea unui volum fiind de 50 lei. S.R.B. v-a achizitiona de la editura JOAM un numar suficient de exemplare pentru membrii SRB.

Journal of Optoelectronics and Advanced Materials
Document Copyright JOAM
European Cells & Materials

Program Workshop Biomaterials Data-Base 2009

Vineri, 30 octombrie 2009
 
10.00 – 11.00 Deschiderea oficială:
- Prof.dr. Ing. Horia Iovu - Preşedinte SRB
- Dr. Ioan Ursu – Secretar Ştiinţific IFIN –HH
- Director proiect - Dr. Emanuela Cincu (IFIN - HH) Lab. Testări Materiale prin Tehnici Nucleare „ACTIVA-N”
- Dl Ionel Andrei - Director General ANCS

11.00 – 14.00 Comunicări / lecţii invitate

• Tendinţe actuale în domeniul biomaterialelor
• Implantologia în chirurgia cardiacă
• Riscuri (efecte nocive colaterale) în cazul utilizării implanturilor ce conţin elemente
toxice (Nichel, Mercur) . Directivele CE - 2004, 2005.
• Utilizarea biomaterialelor în protetica dentară
• Utilizarea biomaterialelor în ortopedie
• Aplicaţii moderne ale biomaterialelor în chirurgia cardiovasculară
• Baze de date în domeniul biomaterialelor şi implanturilor
'Romanian BIO Data-Base’ – Prezentare site (informaţii, forum)
• Cerinţe de radioprotecţie (cf. CE şi CNCAN – România) pentru medici care
utilizează imagistica medicală .
• Registrul Naţional de Endoprotezare
.....................................................................................................

14.00 – 14.30 Coffee break

14.30 – 15.00 Prezentări ale firmelor din domeniu

15.00 – 16.00 Discuţii libere şi concluzii. Festivitatea de închidere


Dragi Participanţi la BIOMMEDD'2010

În numele comitetului de organizare a BIOMMEDD'2010, aş dori să vă mulţumesc pentru contribuţia dumneavoastră la acestă manifestare ştiinţifică

În scopul de a demonstra excelenta cercetare multidisciplinară şi colaborare inter-universitară abordată în România şi, de asemenea, a oferi o platformă pentru susţinerea Societatăţii Române de Biomateriale la nivel internaţional,puteţi folosi una dintre aceste opţiuni:
- prezentarea unor manuscrise complete pentru o ediţie specială a Jurnalului International de Nano şi Biomateriale (IJNBM). Aceast număr special va conţine un număr selecţionat (aproximativ 12-15 noi teme de cercetare prezentate la conferinţă). Editorii (IzabelaStancu şi Iulian Antoniac) vă vor trimite liniile directoare pentru acest volum special.
- prezentaţi o scrisoare de intenţie, dacă doriţi să publicaţi abstracte într-un număr al European Cells & Materials Supplements in 2011, related to Biommedd 2010 Conference Abstracts. Editorii acestei proceduri vor fi: Prof. Viorica Şimon (Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca), prof. univ. MirelaToth-Taşcău (Universitatea Politehnica din Timisoara), lect. Tudor Petreuş (Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa Iaşi) şi Sef Lucr. Iulian Antoniac (Universitatea Politehnica din Bucureşti).

Vă rugăm să trimiteţi toată corespondenţa la secretarul general al Societăţii Române de Biomateriale, lect.Izabela Stancu
izabela.cristina.stancu @ gmail.com

Iulian Antoniac
Presedinte SRB

Organizatori

Societatea Română de Biomateriale (SRB)
Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară (IFIN-HH) Bucureşti-Măgurele
Notă: Manifestarea va fi creditată cu credite EMC de catre Colegiul Medicilor din România.

Tematica

- Tendinţe în domeniul utilizării practice a biomaterialelor
- Implantologia în chirurgia cardiacă
- Riscuri de sănătate (efecte nocive colaterale) în cazul utilizării implanturilor care
conţin elemente toxice. Directivele CE- 2004, 2005 .

- Dispozitive medicale implantabile utilizate în medicină (implanturi, proteze)
- Aplicaţii ale biomaterialelor în aplicaţii medicale / chirurgicale
- Aspecte medico-chirurgicale privind utilizarea dispozitivelor medicale implantabile
- Baze de date în domeniul biomaterialelor şi implanturilor.
- „Romanian Biomaterials Data Base” (Rom BioData-Base) – prezentare site (draft)

- Cerinţe de radioprotecţie pentru medicii care utilizează imagistica medicală; efecte posibile de iradiere suplimentară asupra pacienţilor.

- Firme producătoare şi distribuitoare de biomateriale şi implanturi.
.................................................................................................................................................
Notă: Posibilităţi de prezentare a Comunicărilor - în Power Point (.ppt) cu retroproiector.



Lectori invitaţi

Prof. dr. ing. Horia Iovu Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti – Preşedinte SRB

Academician Prof. dr. Docent H.C. Ioan Pop de Popa Fundatia POP DE POPA pentru ocrotirea bolnavilor cu afectiuni cardiovasculare (F.O.B.A.C.)

Prof.dr. Teodor Trăistaru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti, Facultatea de Stomatologie

Prof.dr. Ionel Droc Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei “Constantin Zamfir”

Prof.dr. Purghel Florian Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti; Şef sectie ortopedie Spitalul Clinic Bagdasar-Arseni Bucureşti

S.L.dr. Rodica Marinescu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti; Şef sectie ortopedie Spitalul Colentina Bucureşti

S.L.dr. Ing. Iulian Antoniac Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti - Vicepreşedinte SRB

Dr. fiz. Cincu Emanuela IFIN - HH, Bucureşti – Măgurele,
Şef Lab. Testări materiale „ACTIVA-N”, Director pr. „Rom Bio Data-Base”

Fiz. Camelia Avădanei IFIN - HH, Bucureşti – Măgurele Şef CPSDN (Centru de Pregătire a Specialiştilor în Domeniul Nuclear)

Gabriel Coleasa Asociatia Nationala a Tehnicienilor Dentari

Dr. Mircea Istodorescu S.C. Medical Ortovit Bucureşti
Dr. Laurenţiu Moldovan SC Rodax Impex SRL Bucureşti
Ing. Daniel Lemeny Medical Technologies International SRL (MTI)
..............................................................................................................................

IMDA 2008
Interdisciplinaritate în Medicina Dentară Actuală

Organizatorii Congresului Internaţional „Interdisciplinaritate în Medicina Dentară Actuală” au plăcerea să vă invite să participaţi alături de oaspeţi de prestigiu din ţară şi din străinătate, la lucrările acestei manifestări ştiinţifice, care va avea loc în 26-28 iunie 2008, la Timişoara, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”.
Vă aşteptăm cu drag să ne onoraţi cu prezenţa dumneavoastră, atât la lucrările simpozionului, cât şi în cadrul expoziţiei de materiale şi aparatură dentară, care va avea loc în paralel cu programul ştiinţific.

Preşedinţii congresului,
Conf. dr. Lavinia Ardelean
Prof. dr. Lucien Reclaru

Invitaţii noştri din străinătate sunt:
Prof. dr. Francisque Leynadier, Universitatea “Pierre şi Marie Curie”, Paris Tenon, Paris, Franţa
Prof. dr. dr. Hartmut F. Hildebrand, Universitatea de Medicină “H. Warembourg” Lille, Lille, Franţa
Prof. dr. Rosy Eloy, Fundaţia Biomatech NAMSA, Lyon, Franţa
Prof. dr. dr. Lucien Reclaru, Universitatea Geneva, Geneva, Elveţia
Conf. dr. Adrienn Barta, Universitatea de Medicină “Semmelweis” Budapesta, Ungaria
Dr. Feng Chai, Universitatea de Medicină “H. Warembourg Lille”, Lille, Franţa

Pagina Conferinţei

SNB2007

Informaţii privind a VI-a Ediţie a Simpozionului Naţional de Biomateriale “Biomateriale şi Aplicaţii Medico-Chirurgicale” care se va desfăşura în perioada 18-20 octombrie 2007, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
SNB2007 Cluj-Napoca

SSB'2007

În data de 10 mai 2006 a avut loc la Neuchatel, Elveţia, conferinţa "13th Swiss Conference on Biomaterials, SSB’2007". Societatea Română de Biomateriale a fost reprezentată de vicepreşedinţii S.R.B. (dna. Viorica Şimon şi dl. Antoniac Iulian), alături de alţi membri S.R.B. participanţi la conferinţă. Şi în acest an, pe baza bunelor relaţii de colaborare între S.S.B. şi S.R.B., membrii tineri S.R.B. participanţi la conferinţă (drd. Cosmin Cotruţ şi drd. Antoniac Petruţ) au primit din partea S.S.B. un grant de susţinere în valoare de 1000CHF.
SSB'2007

NAPOCA BIODENT 2007

Membrii S.R.B. sunt invitaţi să participe la a 2-a ediţie a Congresului Internaţional de Stomatologie NAPOCA BIODENT 2007 care va avea loc la Cluj-Napoca, România, în perioada 08-10 noiembrie 2007. La congres vor participa ca invitaţi şi doi membri de onoare ai S.R.B., respectiv prof. Charles James Kirkpatrick şi prof. Lucien Reclaru
BIODENT 2007

ESB'2007

Membrii S.R.B. sunt invitaţi să participe la conferinţa internaţională ESB’2007 care va avea loc la Brighton, U.K., în perioada 08-10 septembrie 2007. Reamintim faptul că membrii S.R.B. au aceleaşi reduceri de taxe ca şi membrii E.S.B
The Dome, Brighton, East Sussex, UK, 9-13th September 2007
Premiile SRB’ 2007

Cu ocazia SNB’2007, pe baza propunerilor primite anterior, Consiliul Director al S.R.B. a hotarat acordarea urmatoarelor premii: Premiul BUNEA DANIEL pentru anul 2007 se acordă: d-lui. MELNIG VIOREL (Universitatea Al.I.Cuza Iaşi). Bursa SRB pentru anul 2007 (Bursa “Medical Ortovit”) se acorda: d-lui. MICULESCU FLORIN (Universitatea Politehnica din Bucureşti). De asemenea, Consiliul Director al S.R.B. a hotarat acordarea titlului de „Membru de Onoare al S.R.B.” pentru intreaga activitate desfasurata in cadrul S.R.B., dlui. prof.dr.med BORZEA DORIN (Universitatea de Medicina şi Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca). Premiile vor fi decernate cu ocazia Adunarii Generale a S.R.B. din 22 noiembrie 2007.

Congresul International NAPOCA BIODENT’2007 Cluj-Napoca
08-10 noiembrie 2007, Cluj-Napoca


A II-a Ediţie a Congresului Internaţional “NAPOCA BIODENT’2007” s-a desfasurat în perioada 08-10 noiembrie 2007, la Universitatea de Medicina şi Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. La succesul manifestarii au contribuit si membrii SRB, fie prin sustinerea de conferinte invitate (prof. James Kirkpatrick; prof. Patrascu Ion; prof. Romanu Mihai; dr. Lucien Reclaru; dr. Antoniac Iulian), fie prin prezentarea de lucrari orale sau postere. Meritul deosebit al comitetului stiintific si al comitetul de organizare al congresului, prezidat de prof. Borzea Dorin, este acela ca a reusit sa organizeze exemplar o manifestare stiintifica cu un grad ridicat de interdisciplinara, benefica pentru dezvoltarea domeniului biomaterialelor.

Workshop Series on Biomaterials Science – Workshop SRB 1
25-28 octombrie 2007, Predeal


SRB isi propune organizarea unei serii de workshop-uri avand ca tematica generala Stiinta Biomaterialelor.
Primul workshop din aceasta serie, respectiv „Workshop SRB 1 – Materiale pentru stomatologie, tehnici dentare si aplicatii clinice” a fost organizat de SRB, in colaborare cu Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice (UNAS), in perioada 25-28 octombrie 2007, la hotelul Rozmarin din Predeal. Manifestarea a prilejuit discutii fructuoase intre reprezentantii medicilor stomatologi, a tehnicienilor dentari si ai specialistilor in domeniul biomaterialelor. Printre lectorii workshopului, mentionam:
Dr.med. Alexandru Brezoescu
Presedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Bucuresti
Prof.dr. Teodor Trăistaru
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti, Facultatea de Stomatologie
Prof.dr. Cotrutz Carmen-Elena
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa" Iasi
Prof.dr. Cotrutz Constantin
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa" Iasi
Prof.dr. Patrascu Ion
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti, Facultatea de Stomatologie
Conf.dr. Codruţa Nicola
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca, Facultatea de Stomatologie
S.L.dr. Iulian Antoniac
Universitatea „POLITEHNICA” din Bucureşti
Gabriel Coleasa
Asociatia Nationala a Tehnicienilor Dentari

Participantii la workshop au apreciat si discutiile deosebit de interesante si constructive legate de proiectele de cercetare in domeniu, moderate de dl. Corneliu Trisca-Rusu.
Lucrarile prezentate la Workshop-ul SRB 1 vor fi publicate intr-un proceeding al manifestarii care va apare in cursul lunii noiembrie, in editura Printech.
Conducerea SRB asteapta ca membrii SRB sa isi exprime interesul si pentru alte subiecte de interes in domeniul biomaterialelor, care sa poata face obiectul unor viitoare workshop-uri.

Manifestări Ştiinţifice

Simpozionul Naţional de Biomateriale - SNB’2007 18-20 octombrie 2007, Cluj-Napoca

A VI-a Ediţie a Simpozionului Naţional de Biomateriale “Biomateriale şi Aplicaţii Medico-Chirurgicale” s-a desfasurat în perioada 18-20 octombrie 2007, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Manifestarea s-a bucurat de o participare numeroasa, iar lucrarile sustinute oral sau poster au fost de un inalt nivel stiintific. De un succes deosebit s-a bucurat si masa rotunda cu titlul „Noi tendinţe în domeniul biomaterialelor”, la care au fost prezentate unele din directiile de viitor in domeniul cercetarii biomaterialelor. Conducerea SRB multumeste si cu aceasta ocazie tuturor membrilor comitetului de organizare si a comitetului stiintific pentru buna reusita a acestei manifestari.

SNB2007 Cluj-Napoca
Locaţie simpozion SNB
Poster anunţ SNB 2007
Lista posterelor acceptate
upb.jpg

Stimaţi colegi,

In primul rand, vă doresc tuturor toate cele bune şi mult succes în activităţile curente pe care le desfăşurati.
Va informez pe această cale că în perioada 16-17 noiembrie 2011, în Universitatea Politehnica din Bucuresti, va avea loc Simpozionul Naţional de Biomateriale. In cadrul acestuia, va fi organizată şi Adunarea Generala a SRB, in ziua de 16 noiembrie 2011, orele 18.00. Locatia exacta a manifestarii va fi anuntata in cursul zilei de luni, 14 noiembrie 2011.

La aceasta manifestare se vor putea inregistra şi cei care doresc să fie membri SRB şi nu pot participa efectiv la simpozion (astfel, li se ofera posibilitatea de a-şi plati taxele de membru SRB pe anul 2011). Mai multe informaţii vor fi publicate pe site-ul www.srb.ro .

Ordinea de zi a Adunării Generale este următoarea:
1.Prezentarea unui raport de activitate şi a situaţiei manifestărilor ştiinţifice desfăşurate sub egida SRB în 2011.
2.Prezentarea situaţiei existente din punct de vedere al membrilor SRB şi a situaţiei financiare existente. Prezentarea şi discutarea bugetului. Discuţii privind modul de organizare şi funcţionalitatea filialelor SRB (incasarea cotizaţiilor, activităţi / 2011).
3.Prezentarea şi discutarea implicării SRB ca organizator şi susţinător al unor manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Definirea calendarului manifestărilor ştiinţifice pe 2012 în care se va implica SRB.
4.Situatia organizaţiei de tineret a SRB (YSF-RO) şi discutarea unui plan de activităţi al YSF-RO pentru anul 2012.
5.Diverse.

In mod practic, se doreşte a fi o intalnire a membrilor SRB intr-o atmosferă ştiinţifica mai relaxantă şi benefică după efortul depus pentru competiţia de proiecte in cadrul programului Parteneriate care tocmai s-a incheiat, pentru a a avea loc Adunarea Generala, a acorda premiile SRB pentru anul 2011 şi a stabili direcţiile de lucru pentru anul 2012.
Taxele de participare se pot plati şi la fata locului (dl. Bololoi Robert).

Rezumatele pot fi transmise pana la data inceperii SNB 2011 pe adresa: i_antoniac@yahoo.com si danlaptoiu@yahoo.com.
Formatul rezumatelor este cel uzual la conferinţele SRB, de 1 pagină (nume_prenume_rezumat_SNB2011). Va fi publicat un volum de rezumate, cu ISBN.

Concret, programul preliminar al SNB este:

16 noiembrie
09.30 - 10.00 Deschiderea oficială
10.00 - 12.00 Sesiune ştiintifică lucrari orale
12.00 - 13.00 Pauza de prânz
13.00 - 15.00 Sesiune ştiinţifică lucrari invitate
15.00 - 15.30 Pauza de cafea
15.30 - 17.30 Sesiune ştiinţifică lucrari invitate
17,30 - 18.00 Sesiune ştiinţifică postere
18.00-19.00 Adunarea Generala a SRB
19.00-21.00 Cina festiva

17 noiembrie
09.00-12.00 Lucrari orale
12.00-13.00 Sesiune ştiinţifică postere
13.00-14.00 Pauza de pranz
14.00-16.00 Workshop AURABIOMAT
16.00-18.00 Workshop ARTROMAG
18.00-18.30 Inchiderea oficiala

Va rog foarte mult sa confirmaţi prezenţa dumneavoastră la manifestările ştiinţifice din 16 noiembrie.
Vă multumesc !

Cu deosebita stimă,

Iulian Antoniac
Preşedinte SRB

Anunt Simpozion National 2011
esbsmall.jpg

Societatea Romană de Biomateriale

Partenerul nostru extern

Societatea Romana de Biomateriale (SRB) este o asocieție științifică non-profit, apolitică și independentă, care reuneşte prin libera adeziune persoane fizice şi juridice care activează sau doresc să militeze sub orice formă pentru dezvoltarea domeniulului biomaterialelor şi al aplicaţiilor acestora in medicină.

Asociația Științifică a fost fondată în 2002 și este afiliată oficial la Societatea Europeană de Biomateriale (ESB) din 2003, avand peste 300 de membri din toate zonele țării.


biomah.jpg


a 2-a Conferință Internațională BIOMAH 2018 - Frascati, Italia



Dorim să vă reamintim apelul deschis pentru rezumate la cea de-a doua conferință internațională BioMaH "Biomateriale și tehnologii noi pentru sănătate . Conferința va avea loc la Frascati (zona Roma) (Italia )între 8-11 octombrie 2018.

A doua conferință BioMaH este un forum internațional interdisciplinar de experți în domeniul științelor medicale, contribuind la rezolvarea problemelor provocatoare în medicină.
Cea de-a doua ediție a conferinței este destinată să faciliteze medicilor, oameni de știință și profesioniștilori în domeniu, să își împărtășească ideile și să discute posibile soluții de cercetare, într-o atmosferă internațională, cu prezentări principale, orale și postere.

Subiectele abordate sunt materiale bioactive, tehnologii noi și strategii de inginerie tisulară pentru:
-Cancer: modele 3D pentru cercetarea tumorilor;
-Sistemul cardiovascular;
-Stomatologie;
- Ortopedie;
- Tehnologii bazate pe spectroscopie pentru clinici;
-Translarea descoperirilor biomaterialelor la clinică: există alternative pentru modelele animale? (dezbate).
 
Totuși, conferința găzduiește, de asemenea, orice subiect din cercetarea științifică a biomaterialelor.
O listă a vorbitorilor INVITAȚI și prezentări ORALE confirmate este disponibilă pe site-ul conferinței.
Considerăm că acest eveniment internațional va extinde orizontul nostru în materie de biomateriale și tehnologii conexe. Prin urmare, vă invităm cordial să participați la conferință.

Date importante:

Termen limită de depunere abstracte - 15 iunie 2018
Înregistrarea on-line și prezentarea abstractă (https://biomah.ism.cnr.it/?page_id=720&lang=it) este deschisă. Sistemul confirmă automat transmiterea.
Termenul limită de înregistrare anticipată - 31 august 2018
Termen de înregistrare - 8 octombrie 2018

Așteptăm cu nerăbdare participarea dvs.,

Președinți: Mauro Alini și Aldo R. Boccaccini
Președinte: Julietta V. Rau
BioMaH Comitetul de Organizare


Web site BIOMAH 2018

pohenicia.jpeg


ROMAT 2018 Primul Anunț


ROMAT 2018 Prima comunicare

A 7-a Conferință Internațională privind Știința și Tehnologia Materialelor

Conferința se va desfășura la Hotelul Phoenicia, București, între 15 și 18 noiembrie 2018


ROMAT 2018 Primul Anunț


Site-ul Web ROMAT 2018

happy1.jpg

Vă invităm la Cluj Napoca - 27-29 septembrie 2018 pentru Conferința BiomMedD 2018


Anunț BiomMedD'2018


BiomMedD'2018 Web Site

A 8-a Conferință Internațională "Biomateriale, inginerie tisulară și dispozitive medicale" BiomMedD'2018 va fi găzduită la NAPOCA HOTEL Cluj-Napoca.
Rezumatele pentru prezentările orale și poster sunt invitate și trebuie depuse folosind sistemul online ce va fi curând funcțional.

Scopul acestui eveniment este de a reuni oameni de știință din domeniile biomaterialelor, dispozitivelor medicale și inginerie cu clinicieni din domenii medicale care folosesc în practica clinică implanturi și diverse biomateriale. Clinicienii din diferite specialități (stomatologie, ortopedie și neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară etc) vor prezenta aici rezultatele obținute în ceea ce privește performanța clinică a dispozitivelor medicale actuale și vor participa la dezbaterile privind utilizarea biomaterialelor și cercetării în domeniul ingineriei tisulare în practica clinică. Alegerea principalilor lectori va aduce pe scena conferinței unii dintre cei mai buni oameni de știință din domeniul biomaterialelor, ingineriei țesuturilor și dispozitivelor medicale.

Vor fi organizate discuții de mese rotunde destinate promovării proiectelor de cercetare interdisciplinară; o expoziție tehnică va funcționa în paralel cu sesiunile științifice.

Conferința va găzdui, de asemenea, un Forum pentru Tineri Cercetători care va promova noi modalități de comunicare și gândire în ceea ce privește aspectele de cercetare și educație precum și Adunarea Generală a Societății Române pentru Biomateriale.

Vă așteptăm la Cluj Napoca!

NMP2019b.jpg

Workshop privind aplicaţiile nanotehnologiei în industrie [Martie 2019]


Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), parteneri în proiectul NMP-REG: Delivering Nanotechnologies, advanced Materials and Production to REGional manufacturing, finanţat din programul de cooperare interregională INTERREG EUROPE, organizează un workshop privind aplicaţiile nanotehnologiei în industrie . Acesta va avea loc pe data de 12 martie 2019 la Hotel Yesterday, între orele 09.30-14.30.
Evenimentul va dezbate beneficiile utilizării nanomaterialor şi nanotehnologiilor în industrie şi modalităţi de cooperare între industrie şi mediul de cercetare pentru dezvoltarea de noi proiecte de inovare.
Publicul ţintă: sesiunea din data de 12 martie 2019 este deschisă reprezentanţilor sectorului privat, ai mediului academic şi de cercetare şi tuturor specialiştilor interesaţi de domeniu.
Participarea la workshop este gratuită, în baza unei înscrieri în prealabil la https://goo.gl/forms/5yhgwY3oI129ZDX43.
Înregistrarea este deschisă până pe 11 martie 2019, ora 13.00.

Proiectul NMP-REG
NMP-REG, proiect de cooperare interregională finanţat prin programului INTERREG EUROPE, implică organizaţiile publice din diferite regiuni ale Europei care să lucreze împreună maxim 5 ani, abordând o direcţie de politică comună, asigurându-se că lecţiile învăţate în urma cooperării sunt puse în practică.
Obiectivul strategic general al programului INTERREG EUROPE constă în îmbunătăţirea punerii în aplicare a politicilor şi programelor de dezvoltare regională, în principal a programelor din cadrul obiectivului privind investiţiile pentru creştere economică şi a locurilor de muncă şi, dacă este cazul, a programelor din cadrul obiectivului CTE prin promovarea schimbului de experienţă şi a învăţării de noi politici, în rândul actorilor de interes regional.
Proiectul NMP-REG are printre obiective:
- îmbunătăţirea performanţei politicilor regionale în domeniile nanotehnologiilor, materialelor avansate şi sistemelor de producţie
- facilitarea accesului sectorului industrial la nanotehnologii, materiale avansate şi sisteme de producţie
- elaborarea (faza 1) şi începerea şi monitorizarea implementării (faza 2) a unui plan de acţiune pentru îmbunătăţirea politicilor în materie de nanotehnologii, materiale avansate şi sisteme de producţie
- promovarea creării de reţele în domeniile nanotehnologiilor, materialelor avansate şi sistemelor de producţie la nivelul UE, inclusiv distribuirea orientării Planului de Acţiune NMP-REG prin intermediul Platformei de Învăţare de Politici, al publicaţiilor online şi al altor mijloace de comunicare relevante

Mai multe informaţii despre proiect puteţi afla accesând pagina web:

http://www.interregeurope.eu/nmp-reg/

sau scriindu-ne la adresele:
raluca.coscodaru@uefiscdi.ro, elena.simion@uefiscdi.ro sau antoniac.iulian@gmail.com.


Autentificare membri

Anunţuri şi noutăţi

Copyright © 2003-2010. Societatea Romana de Biomateriale. Toate drepturile rezervate. Powered by CMSPoint